theAddresses, Welcome to our Portugal


door Bert Jeuris, 30 maart 2021

TheAddresses is een nieuw hospitality merk dat architectuur en design combineert met hotelservices én gecureerde reistips. Pal in het centrum van een oud vissersdorpje, tussen de sinaasappelboomgaarden of met je voeten in het zand: de oprichters van theAddresses gaan op zoek naar bijzondere plekken met een verhaal en toveren die met behulp van een goed uitgekozen team om tot vakantiehuizen die uitblinken in ingetogen luxe.
Elk huis heeft naast een prachtig gecureerd interieur een mooie buitenruimte met een zwembad en daarbovenop het comfort en de service van een stijlvol hotel. Je boekt een verblijf bij theAddresses, en met de conciërgeservice binnen handbereik wordt al het andere geregeld. Privévervoer, restaurantreserveringen, nabijgelegen golfbanen, rustgevende massages, culturele bezoeken, wandel- of fietstochten, een avontuurlijke boottocht naar een onbewoond eiland,... Het theAddresses-team zorgt ervoor dat je zotste vakantiewensen uitkomen.

Bovendien is de wijnkast altijd gevuld met de beste wijnen van Portugal, en kan je tijdens je verblijf genieten van nog tal van andere kwalitatieve, lokale en duurzame producten. Mooie strandlakens, heerlijke biologische zepen, een selectie van zorgvuldig uitgekozen boeken, lokaal gemaakte olijfolie, het beroemde 'Flor de Sal de Castro Marim',... Wie het vakantiegevoel nog wat wil verlengen neemt deze spullen gewoon mee naar huis.

Experience everything that made us fall in love with the algarve
theAddresses stuurt je niet enkel naar de mooiste vakantiehuizen. Wanneer je er als gast een vakantie boekt, krijg je een mooi magazine met de te bezoeken adressen in de omgeving. De mooiste stranden en eilandjes, de beste eetadressen en marktjes, de meest authentieke keramiekwinkel, de meest charmante dorpjes en stadjes,...Kortom de vakantietips die je met je beste vrienden zou delen.  

 

EXPERIENCES

Bij theAddresses boek je met je bedrijf of met je vrienden ook boeiende ervaringen in een inspirerende omgeving, gehosted door gepassioneerde creatives.

Bv.Food Styling met Sofie Noyen - 8 deelnemers, 4 dagen in Casa Um.
Verleidelijke en heerlijke tafelbeelden.

 

AS CASAS 

Elk huis van theAddresses heeft zijn eigen verhaal en bevindt zich op een authentieke locatie. Dankzij de samenwerking met de beste Portugese architectenbureaus en de zorgvuldige samenstelling van het interieur, bevindt elk huis zich op een spanningsveld tussen oud en nieuw, en geniet je van het comfort van een stijlvol hotel. Zo heeft elke kamer zijn eigen badkamer, is altijd een grote buitenruimte of tuin met zwembad, en vind je overal een mooie selectie van objecten, producten en boeken. Om van te genieten op vakantie, of mee te nemen naar huis.

Op dit moment zijn Casa Um,Casa Dois en Casa Dois klaar om gasten te ontvangen. Beide huizen werden gerenoveerd door het gelauwerde Portugese architectenbureau Atelier Rua met een zorgvuldig gecureerd interieur door de creatieve studio Studio Stories.

Casa Um

Casa Um verwijst letterlijk naar 'het eerste huis' van theAddresses. Het rustige platteland, het ontspannen interieur van de woning en de afgelegen ligging vertragen de metronoom van elke stadsbewoner die hier verblijft. De voormalige herderswoning is gelegen tussen de sinaasappelboomgaarden nabij Tavira, en heeft prachtige zichten tot aan de Atlantische oceaan. Casa Um biedt zijn gasten een gevoel van perfecte afzondering, maar toch perfect gelegen om de pittoreske omgeving, de dorpen en de prachtige kustlijn te verkennen.

Casa Um - gerenoveerd door Atelier Rua - is een modernistische kijk op de Portugese tradities, die de stijl en de details van de typische architectuur uit de Algarve weerspiegelt. Het resultaat is een zachte minimalistische ruimte die privé, eigentijds en huiselijk is. Deze architecturale verblijfplaats bestaat uit twee verschillende niveaus, met de gemeenschappelijke ruimtes op de bovenverdieping -de gerenoveerde Portugese quinta-, en de slaapkamers met ensuite badkamers en privé patio's op de nieuwe benedenverdieping. De oorspronkelijke boerderij is omgebouwd tot een moderne keuken en woonkamer, volledig vernieuwd met grote ramen die uitzicht bieden op de binnenpatio, de terrassen en de tuin. De intieme patio ligt rond de oude broodoven en is de perfecte plek om 's ochtends in de eerste zonnestralen van je koffie te genieten. In de voormalige stallen aan het einde van het huis bevindt zich nu de eetkamer, compleet met een glazen wijnkast en uitzicht op het zwembad en de weide omgeving. Casa Um bevindt zich op een domein van 1 hectare, met mooie tuinen rondomrond. Wie zich bij valavond neervlijt voor een aperitief aan het tafeltje wat hogerop op het terrein, heeft zicht op zee.

In de buurt van de stadje Tavira en Olhão met zijn vismarkt. Niet ver van één van de mooiste natuurgebeiden van europa Ria Formosa, en op een half uur van de Spaanse grens. Slechts 20 minuten van de luchthaven van Faro en 10 minuten van de zee.

Casa Um verwelkomt tot 8 personen.

 

Casa Dois

Dit voormalige vismagazijn in het hart van Olhão werd omgebouwd tot een modern stadshuis met een zuidelijk stadsgevoel. De hoge ruimtes van de voormalige armazèm geven dit huis een luchtige, moderne maar vooral ontspannen sfeer. Deze kenmerken en de omliggende voetgangerszone maken het een perfecte plek voor afzondering en ontspanning, terwijl het in het hart van de grootste vissershaven van de Algarve ligt; het zoute en soulvolle Olhão, een vissersdorpje op een kwartier van de luchthaven van Faro. 'Casa Dois' wordt zo de place to be voor foodies die hun hart ophalen aan het kopen en bereiden van verse seafood gerechten.

Gelegen in een werkende vissersplaats is het niet meer dan logisch dat ook de huizen doordrenkt zijn van een visrijke geschiedenis. Deze verbouwing door Atelier Rua bevat twee verdiepingen en twee slaapkamers met ensuite badkamers. Al het licht valt binnen langs een rij prachtig bewaard gebleven bogen die toegang geven tot de patio, een kleine groene oase omgeven door witgekalkte muren, inclusief verfrissend dompelbad. Vanaf de patio leidt een buitentrap naar het dakterras, waar je een blik kunt werpen op de Ria Formosa en de platte daken van Olhão, terwijl je bij zonsondergang dineert omgeven door het gezellige geroezemoes van het Zuid-Portugese leven.

Olhão, bekend als de hoofdstad van de Ria Formosa, is het perfecte uitgangspunt om dit betoverende natuurpark en zijn zanderige eilanden te verkennen. Casa Dois ligt op 100 meter van de grootste vismarkt van de Algarve en op 80 meter van de taxibootjes naar de mooiste verlaten eilanden. Op 15 minuten van de vlieghaven van Faro.

Casa Dois verwelkomt tot 4 personen

 

Casa Três 

In Casa Três, een oud koopmanshuis, bevindt je je vlak aan het centrale marktplein van Vila Real de Santo Antonio, een verborgen parel ingeklemd tussen de rivier Guadiana en de Atlantische oceaan. Het is een groot huis met ruime (dak)terrassen, een grote tuin met zwembad, en biedt een oase van rust in het oude stadje. Op 200 meter van het huis neem je de overzetboot naar spanje. Of spring op de fiets en rijd doorheen het naaldbos naar een stukje ongerepte kust. 

Vila Real de Santo Antonio is het laatste dorp van Portugal, een verborgen parel vlak aan de Spaanse grens.  Het ligt aan de Guadiana rivier die Portugal van Spanje scheidt en uitmondt in de Atlantische oceaan. Vila Real de Santo Antonio wordt ook 'Klein Lissabon' genoemd, en werd heropgebouwd na een grote aardbeving.

Casa Três verwelkomt tot 8 personen

 

Casa Quatro

Opening voorzien zomer 2022

São Brás de Alportel.
Een vakantiehuis in de heuvels op 25 minuten van één van de oudste historische dorpen.
Je verblijft er in het oude historische centrum. Er zijn vier ruime slaapkamers en een creatieve ruimte die kan dienen als bijvoorbeeld yoga-, vergader-, of repetitieruimte.

Casa Quatro verwelkomt tot 8 personen

 

Casa Cinco 

Opening voorzien zomer 2022

Een strandhuis met zeezichten in Fábrica, Cacela Velha.
Unieke ligging in een klein dorpje vlak aan de zee en aan de mooiste eilanden van de Algarve. In de tuin staat een prachtige oude citroenboom en een resem paddle boards. Het strand van Fábrica werd door Conde Nast Traveller uitgeroepen tot één van de mooiste ter wereld. Bij laagtij wandel je naar een verlaten strand of naar Cacela Velha.

Casa Cinco verwelkomt tot 6 personen

theAddresses.com 

Instagram: @theadresses