• 20 mei 2018
  16:00 - ...

  Quinta da Pellada, Pinhanços

  Inschrijven

  The Portugal Collection Day  We verwelkomen u voor een groot feest op het prachtige Quinta da Pellada in de Dão-regio.  
  25 wijnmakers uit heel Portugal wachten u op om hun beste wijnen te laten proeven. Na de proeverij gaan we aan tafel en verwennen we u met gegrilde sardines en ander lekkers.

  We dragen nu al bijna 20 jaar elke dag onze passie voor Portugal uit en willen onze ontdekkingen met u delen. Voor één keer niet hier in onze degustatieruimte, maar ter plaatse, in de wijngaard. De boeiendste wijnmakers en de lekkerste wijnen verzamelen op een unieke locatie voor een onvergetelijk feest.

  Deelname is gratis.

  Inschrijven voor dit event is enkel nog mogelijk in combinatie met een reservatie voor het tasting dinner met Syrco Bakker, de chef van Pure C, in restaurant Feitoria, Lisboa.
  Voor meer info kunt u ons steeds mailen op kris@theportugalcollection.be of bellen op 0477/459 644. 

 • do 17 mei 2018
  19:30 - 22:30

  Café Tati, Lisboa

  Inschrijven

  Opening Event Lisboa  Onze Festas starten donderdagavond in Lisboa met een gezellige degustatie en casual dinner. De wijnen van de kleine maar o zo interessante domeinen in de omgeving van Lisboa (Humus, Casal Figueira, Murta, ...) krijgen de hoofdrol en hun producenten zullen zelf aanwezig zijn. 

  Prijs per persoon: 50 EUR (menu + wijn inbegrepen)

 • do 17 mei 2018
  19:30 - 23:00

  restaurant O Gaveto, Rua Roberto Ivens, Matosinhos (Porto)

  Opening Event Porto: Seafood & Alvarinho Dinner  Moet het nog gezegd dat O Gaveto één van onze absoluut favoriete restaurants is. Voor vis en zeevruchten van topniveau is het alleszins een toplocatie. Wijnmakers zoals Anselmo Mendes zijn er bovendien kind aan huis.  
  We laten de familie Silva van O Gaveto en Anselmo Mendes dan ook graag samenwerken voor een avondje genieten. Ontdek hoe de zeevruchten en de Alvarinho-wijnen een perfecte combinatie vormen. Prijs per persoon all-in: 50,00 EUR. 

  De event is volledig volzet. Voor het opening event in Lisboa is er wel nog plaats.

 • vr 18 mei 2018
  14:00-19:00

  Estremoz

  Inschrijven

  Quinta do Mouro & Porco Preto BBQ  De Quinta do Mouro-wijnen zijn top in Alentejo en combineren bovendien wonderwel met het vlees van de zwarte varkens (porco preto) die in de regio veelvuldig gekweekt worden. 
  We leggen de malste stukjes voor u op de BBQ en gastheer Miguel Louro zorgt beslist voor straffe verhalen. De kwaliteit van de wijnen spreekt voor zich maar wie hun maker ontmoet heeft, geniet nadien bij elke fles van een extra dimensie. 

  Prijs per persoon weldra beschikbaar.
  Beperkt tot 25 personen.

  Dit event combineert ideaal met een overnachting in de Pousada van Estremoz en op zaterdag een dagje Lisboa, afgerond met het tasting dinner in Feitoria restaurant. 

 • vr 18 mei 2018
  10:00 - 12:00

  Rua de Serpa Pinto, Vila Nova de Gaia (Porto)

  Bezoek aan de portokelders van Niepoort  De porto's van de familie Niepoort behoeven nauwelijks nog een introductie. We bezoeken de oude porto lodges in Vila Nova de Gaia (in het centrum van Porto gewoon even de brug van Eifel oversteken en je bent er).

  Na een rondleiding tussen de soms zeer oude vaten (waarin zelfs nog wat porto's uit de 19de eeuw rijpen), proeven we het assortiment van Niepoort-Morgadio da Calçada. 

  Dit event is volledig volzet.

 • vr 18 mei 2018
  15:00 - 19:00u

  Quinta do Vale Meão, Vila Nova de Foz Côa

  Swimming Pool Party & Tasting @ Quinta do Vale Meão  Quinta do Vale Meão maakt niet alleen uitzonderlijke wijnen, het domein is ook gelegen op één van de mooiste stukjes van de Douro-vallei. Om er optimaal van te genieten, nodigt Xito Olazabal u uit voor een informele swimming pool party + tasting van de topwijnen van het domein.

  Dit event is volledig volzet.

  Als u nadien in de buurt overnacht (bijvoorbeeld in Longroiva of Casas do Coro), kunt u 's anderdaags het bezoek aan olijfolie- en wijnproducent CARM meepikken.

 • vr 18 mei 2018
  12:00 - 18:00

  Soalheiro, Melgaço

  Inschrijven

  Rafting op de Minho-rivier met Soalheiro  Luis Cerdeira, eigenaar en wijnmaker van Soalheiro, ontvangt u voor een middag vol heerlijke wijn, lekker eten en actie.
  Om 12:00u wordt u verwacht aan de deuren van de kelders voor een rondleiding en degustatie, gevolgd door een lunch. Na de lunch is het tijd voor wat actie op het water. Met 2 boten houden we een kleine vriendschappelijke rafting race op de Minho.

  Deelname is gratis; max. 14 deelnemers 

 • vr 18 mei 2018
  11:00

  Casa Wouters-Pato, Ois do Bairro

  Master Class 'Old Vine' Baga door Filipa Pato & lunch met chef William Wouters  Filipa Pato en William Wouters verloren hun hart aan mekaar en aan hun prachtige wijnregio Bairrada, waar de Baga-druif regeert.Met een tocht langs heel oude wijngaarden laten ze u alle geheimen van Baga ontdekken en nadien zorgt chef William Wouters (in een vorig leven nog chef van de Rode Duivels) voor een 5 gangen lunch met aangepaste wijnen. 

  Dit event is reeds volzet.

 • za 19 mei 2018
  19:30 - 23:00

  restaurant Feitoria, Altis Belem Hotel & Spa, Doca do Bom Sucesso, Lisboa

  Inschrijven

  Tasting Dinner met Syrco Bakker (Pure C) @ Feitoria Restaurant  Syrco Bakker, de chef van Pure C, was afgelopen zomer in Portugal en genoot van de keuken van zijn collega João Rodrigues in het prachtige Feitoria restaurant (1* Michelin) in Lisboa.

  Ze besloten om op 19 mei 2018 voor één keer samen te koken, speciaal voor u. Het menu zal een combinatie zijn van signature dishes en gerechten die ze samen creëren. Voor de wijnen zorgt uiteraard The Portugal Collection. 

  Prijs per persoon menu all-in 160,00 EUR. 

  Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar.

 • vr 18 mei 2018
  19:00 - 23:00

  Quinta do Porto, Pinhão (Douro)

  'Casa Ferreirinha meets Cabrito'-dinner party  Casa Ferreirinha, producent van ondermeer icoonwijn Barca Velha, is absolute top in Portugal. Ze bogen op een zeer lange traditie en laten u die graag zelf ervaren op één van hun historische quintas. 
  Op het prachtige Quinta do Porto bent u te gast voor een degustatie en dinner. De wijnen van Ferreirinha worden gecombineerd met de lokale specialiteit cabrito (melkgeitje), ter plaatse gebakken in de houtoven.

  Prijs per persoon weldra beschikbaar. Maximum 40 deelnemers.

  Dit event is volledig volzet.

 • za 19 mei 2018
  10:00 - 15:00

  Quinta da Poeira, Sabrosa (Douro)

  The Poeira Experience  Poeira was altijd al een Douro anders dan de andere. Het unieke karakter van de wijn heeft veel te maken met de eigenzinnigheid van zijn maker, Jorge Moreira, maar is ook onlosmakelijk verbonden met de uitzonderlijke locatie waar de druiven groeien. 
  Jorge neemt je mee op een avontuurlijke wandeling door de 'biotoop Poeira' en laat je de activiteiten van dat moment in de wijngaard eigenhandig ervaren. Nadien volgt een speciale degustatie en bieden Jorge en zijn vrouw Olga u een lunch aan.

  Dit event is volledig volzet.

  !! Opgelet: deze activiteit vergt enige fysieke paraatheid omdat de wijngaard van Poeira op een steile helling ligt en er dus wat geklommen en gedaald zal moeten worden. Wandelschoenen zijn aanbevolen.

 • za 19 mei 2018
  aanvang 11:00u

  N222 richting Almendra

  Inschrijven

  bezoek aan olijfolieproducent CARM  De olijfolie van CARM was onze allereerste ontdekking in Portugal en onze samenwerking met de familie Madeira duurt nog steeds voort. Filipe Madeira wil u daarom graag een rondleiding geven en uitleggen hoe de hoogstaande kwaliteit van hun olijfolie bereikt wordt.
  Na het bezoek nodigt hij u bij hem thuis uit voor een lunch met de wijnen van CARM.

  De prijs per persoon zal weldra bekend zijn; U kunt nu reeds inschrijven.
  maximum 15 personen

  Dit bezoek kan ideaal gecombineerd worden met de Swimming Pool Party op Vale Meão de dag voordien. U kunt dan best overnachten in de omgeving van Vila Nova de Foz Côa. 

 • ma 21 mei 2018

  Royal Oporto, Espinho

  Inschrijven

  The Portugal Collection Golf CUP @ Royal Oporto golf club  Om onze feestelijkheden in stijl af te sluiten, organiseren we voor de golfers onder u een informele golfwedstrijd op de prachtige historische baan van Oporto, de eerste baan op het Europese continent en een zeer sfeervolle Old School Links.

  Concrete info over greenfees, starttijden e.d. volgt weldra.

  Aangezien het toch 1:45u rijden is van onze feestlocatie van zondag (regio Seia) tot aan de golfbaan voorzien we vermoedelijk starttijden rond de middag.


 • Hoe uw reis plannen?  Om de afstanden die u tussen de events moet afleggen te beperken, kiest u best voor een programma binnen 1 regio. We helpen u graag bij het plannen. 

  Voorbeeldprogramma:
  do 17 mei: start event Lisboa
  vr 18 mei in de namiddag: Porco Preto BBQ op Quinta do Mouro in Estremoz en daar overnachten
  za 19 mei terug naar Lisboa met tussenstop in Evora voor een wandeling door het prachtige historische centrum; 's avonds deelname aan het diner met Syrco Bakker in restaurant Feitoria
  zo 20 mei richting Quinta da Pellada waar om 16u het grote wijnfeest met alle producenten start

   Om uw route uit te stippelen kunt u gebruik maken van The Complete Portugal Collection Map waarop alle nuttige adressen al staan aangeduid.