Alvaro Castro


Alvaro Castro belichaamt perfect de essentie van The Portugal Collection. Veel meer dan een verzameling van lekkere wijnen was en is de Collection een alliantie van sterke persoonlijkheden voor wie wijn maken een missie is. Hun wijnen onderscheiden zich doordat ze er een stukje van hun ziel in leggen en dat is bij Alvaro Castro overduidelijk.
We volgen hem al sinds 2003 en beschouwen hem als één van de meest toonaangevende wijnmakers van Portugal, al was het maar omdat hij haast in zijn eentje de fantastische Dão-regio weer op de kaart zette. Sinds een aantal jaren wordt hij bijgestaan door zijn dochter Maria.
Samen laten ze de regio met hun elegante wijnen schitteren als vanouds. De jongste jaren ondersteunde Alvaro ook volop talentvolle, jonge wijnmakers en trok hij enkele zwaargewichten uit andere regio’s aan om mee hun schouders onder de Dão te zetten.
Daardoor heb je nu over een afstand van 15km aan de voet van de Serra da Estrela minstens 5 domeinen die de ‘Côte de Serra’ vorm geven en de Dão in zijn oude glorie herstellen.
De toegankelijke cuvées van Alvaro komen op de markt onder het label van Quinta de Saes, de klassevolle bewaarwijnen bottelt hij als Quinta da Pellada.


Dão

Dão

Deze regio maakt mogelijk de meest elegante en complexe wijnen van Portugal.
De Região Demarcada Dão vierde in 2008 zijn 100-jarig bestaan.* Dat maakt de Dão meteen één van de oudste erkende herkomstgebieden in Europa, maar de grote kwaliteit van de wijnen bleef lange tijd een goed bewaard geheim.
De Dão is immers een vrij... Meer


Andere wijnen van Alvaro Castro Alle wijnen van deze producent see all