Anselmo Mendes


We waren er bij toen Anselmo zijn eerste wijnen onder eigen naam op de markt bracht. Hij had toen al een naam voor zichzelf gemaakt als consulent bij tal van domeinen, maar begin jaren 2000 ging hij zijn aandacht toespitsen op zijn geboortestreek. Melgaço werd van oudsher erkend als één van de beste plaatsen om Alvarinho te produceren, alleen waren er niet veel kwaliteitsdomeinen meer actief.
Anselmo speelde een belangrijke rol in de heropleving van de streek en wordt vandaag erkend als één van de grote witte wijnmakers van Portugal. De Alvarinho-druif kreeg de hoodrol, maar Anselmo herwaardeerde ook andere lokale rassen als Loureiro, Avesso en Vinhão.
Zijn wijnen blinken uit in frisheid en mineraliteit. De granietbodems, de nabijheid van de oceaan en de noordelijke ligging in Portugal spelen daarin een bepalende rol. Onder de noemer Muros Antigos maakt hij wijnen die vanaf hun jeugd heel verleidelijk zijn en tegelijk maakt hij met o.m. Muros de Melgaço en Parcela Unica heel gestructureerde, complexe wijnen met een groot bewaarpotentieel.

Vinho Verde

Vinho Verde

De appellatie Vinho Verde ligt in de noord-westelijke provincie Minho. De eerste wijngaarden zijn al te vinden net boven de stad Oporto en liggen her en der verspreid tot aan de noordgrens met Spanje. Er worden niet minder dan 9 subregio’s onderscheiden met elk hun eigen dominante druivenrassen en uiteenlopende karakters.
Dankzij het... Meer


Andere wijnen van Anselmo Mendes Alle wijnen van deze producent see all