Carlos Raposo


Terug thuis in Dão

met torenhoge ambities

Carlos Raposo sloeg na zijn studies de vleugels uit en ging op stage in onder meer Bordeaux en Bourgogne. Daarna was hij 7 jaar wijnmaker bij Niepoort, waar we hem leerden kennen.
In 2018 keerde hij terug naar zijn thuisregio Dão met ambitieuze plannen om wijnen van het hoogste niveau te maken.

Begin dit jaar klopte hij bij ons aan met de eerste resultaten op fles. De beslissing om samen te werken was snel genomen. De wijnen van Carlos Raposo zijn een enorme aanwinst voor Portugal en scharen zich meteen bij de top.
De voorbereidingen voor zijn eigen project begon Carlos al tijdens zijn periode bij Niepoort. Hij ging toen regelmatig in de Dão-regio op zoek naar oude wijngaarden en probeerde de eigenaars te overtuigen hun perceel te verhuren.
Hetzelfde deed hij in de noordelijke regio Vinho Verde. Qua bodem (graniet) en klimaat (bij de koelste van Portugal) trekken beide regio’s erg op mekaar. Logisch dat Carlos ook daar druiven wou vinden.

Het resultaat is nu te proeven op 3 niveaus:
Met Ideal maakt Carlos eerder toegankelijke wijnen maar wel al in een uitgepuurde stijl en met bewaarpotentieel voor wie wil
Definido is de Dão in z’n meest intense vorm. De druiven zijn niet voor niets afkomstig van wijngaarden tussen 60 en 100 jaar oud. Die geven weinig druiven maar wel met een enorme materie.
En dan is er de reeks Vinhos Imperfeitos, waar Carlos tracht het onmogelijke te realiseren en alvast één van de meer geslaagde pogingen uit de geschiedenis realiseert. Bij de Imperfeitos-wijnen zoekt Carlos naar absolute precisie. De wijnen zijn uitgekleed tot de essentie en afgeleverd in uitgepuurde vorm. 3 Pontos geeft een heel nieuwe dimensie aan Vinho Verde, de cuvée D & V verbluft met een onuitgegeven blend van Dão en Vinho Verde en het absolute summum moest uiteraard uit de thuisregio komen: Imperfeitos Vinho I is Dão Premier Grand Cru.
Andere wijnen van Carlos Raposo Alle wijnen van deze producent see all
 • 8-Pack Tasting Top Dao white

  8-Pack Tasting Top Dao white


  In dit pakket combineren we 4 witte wijnen van topniveau uit de Dão. Van elke wijn... Meer

  in mandje: € 270,00

 • Definido Tinto

  Definido Tinto 2019


  Een regio voorbestemd om grootse wijn te produceren, een uitzonderlijk oogstjaar en het... Meer

  in mandje: € 43,14

 • Vinhos Imperfeitos I

  Vinhos Imperfeitos I 2018


  Carlos Raposo: "Deze wijn is geboren uit het verlangen om de wereld het unieke potentieel van... Meer

  in mandje: € 310,00

 • Definido Branco

  Definido Branco 2020


  Voluptueus wit van topwijnmaker Carlos Raposo. Na stages in Bordeaux, Bourgogne en aan de... Meer

  in mandje: € 43,14