CARM


Casa Agricola Roboredo Madeira bouwde in Portugal eerst een grote reputatie op met de productie van olijfolie. Tijdens ons eerste bezoek in Portugal was het trouwens vooral die olie die onze aandacht trok. Aangezien we onze weg naar de goede wijnproducenten nog niet gevonden hadden, viel het met het ontdekken van interessante wijnen immers aardig tegen die eerste keer. We besloten dan maar vast te starten met de invoer van olijfolie en zo ontmoetten we automatisch bij een volgend bezoek in Portugal de eerste wijnmaker waarmee het klikte.
Rui Madeira, een jonge oenoloog en de zoon van de olijfolieproducent, was net begonnen met een bedrijfje dat voor een aantal domeinen de productie van wijn verzorgde. Wat hij maakte vonden we lekker en het was het startschot voor The Portugal Collection.
Het familiedomein CARM bouwde intussen naast de olijfolie ook een mooi gamma wijnen uit. Nu verzorgen we dan ook de verdeling in België van alle wijnen van het familiedomein.

De wijnen van CARM zijn een exponent van de Douro Superior. De wijngaarden liggen in Almendra, niet zo ver van de grens met Spanje. Een belangrijke factor om te controleren is het gevoelig warmere klimaat dan in de meer westelijk gelegen delen van de Douro. Dat zorgt er automatisch oor dat de wijnen een krachtiger profiel krijgen. Filipe Madeira, die inmiddels het familiedomein overnam van zijn broer, weet de impact van de warmte heel goed te beheersen en maakt zo zeer verleidelijke Douro-wijnen

Douro

Douro

De Douro is ongetwijfeld de meest tot de verbeelding sprekende wijnregio van Portugal. De natuur is er imposant, de door de mens aangelegde wijnterrassen evenzeer. Al sinds de 18de eeuw wordt er bovendien de wereldberoemde portwijn geproduceerd. Het belang van die versterkte zoete wijn verklaart meteen waarom de Douro pas recent ook erkenning... Meer


Andere wijnen van CARM Alle wijnen van deze producent see all
 • CARM branco

  CARM branco 2020


  De olijfolie van de familie Madeira was onze eerste ontdekking in Portugal waardoor CARM al... Meer

  in mandje: € 10,99

 • CARM Reserva tinto

  CARM Reserva tinto 2019


  Filipe Madeira erfde de energieke genen van zijn vader Celso (die inmiddels richting 90 jaar... Meer

  in mandje: € 18,27

 • CARM Formiga

  CARM Formiga 2019


  De wijnen van CARM zijn een exponent van de Douro Superior. De wijngaarden liggen in... Meer

  in mandje: € 11,74

 • CARM Reserva branco

  CARM Reserva branco 2020


  De olijfolie van de familie Madeira was onze eerste ontdekking in Portugal en door het spoor... Meer

  in mandje: € 16,70