Casa da Passarella


De wedergeboorte van het historische Casa da Passarella past volledig in de sfeer van hernieuwde dynamiek die de Dão-streek sinds een aantal jaar uitstraalt.
Op dit landgoed wordt al eeuwen wijn geproduceerd, maar de vorige eigenaars verloren hun interesse in de wijnbouw. In 2008 kwam het domein in nieuwe handen en sindsdien staat de gedreven Paulo Nunes aan het hoofd van de wijnproductie.
Door de beperkte oppervlakte is de maximumproductie van Passarella beperkt tot 30.000 flessen, maar het is de nadrukkelijke keuze van de eigenaars om niet verder uit te breiden en vooral het maximum aan kwaliteit te halen uit de huidige percelen.

Passarella ligt net als de andere topdomeinen in de streek aan de voet van de Serra da Estrela. Met de jongere aanplanten maakt Paulo er de toegankelijke cuvée Descoberta, in wit met Encruzado, Malvasia en Verdelho, in rood met een blend van Touriga, Tinta Roriz, Jaen en Alfrocheiro. De oude percelen zijn meestal field blends met tal van haast verloren gegane rassen. Die zorgen voor bewaarwijnen zoals de Oenologo en Fugitivo.

Dão

Dão

Deze regio maakt mogelijk de meest elegante en complexe wijnen van Portugal.
De Região Demarcada Dão vierde in 2008 zijn 100-jarig bestaan.* Dat maakt de Dão meteen één van de oudste erkende herkomstgebieden in Europa, maar de grote kwaliteit van de wijnen bleef lange tijd een goed bewaard geheim.
De Dão is immers een vrij... Meer


Andere wijnen van Casa da Passarella Alle wijnen van deze producent see all