Caves São João


een kelder vol geschiedenis en frisse espumante

In 1920 stichtten 3 broers van de familie Costa de wijnhandel Caves São João. Eerste bedoeling was om wijnen uit de Douro te verdelen maar al snel werd begonnen met de eigen productie van mousserende wijnen. De Bairrada-regio, waar Caves São João gevestigd is, heeft immers het ideale, koele klimaat om uitstekende Espumantes te produceren. Er werd beroep gedaan op de kennis van een Franse oenoloog uit de Champagne waardoor de kwaliteit meteen juist zat.
In het begin van de jaren 1950 wordt het aanbod uitgebreid met wijnen uit de Bairrada en de naburige Dão. De eersten worden op de markt gebracht onder het label ‘Frei João’, de Dãos worden gelabeld als ‘Porta dos Cavaleiros’.

Vanaf 1952 worden in de kelders reserves opgebouwd waardoor we vandaag bij Caves São João een wandeling kunnen maken door 50 jaar geschiedenis van twee zeer interessante wijnregio’s. Bairrada en Dão zijn gezegend met een mild klimaat dat toelaat om wijnen met een uitzonderlijk bewaarpotentieel te produceren.

Dão

Dão

Deze regio maakt mogelijk de meest elegante en complexe wijnen van Portugal.
De Região Demarcada Dão vierde in 2008 zijn 100-jarig bestaan.* Dat maakt de Dão meteen één van de oudste erkende herkomstgebieden in Europa, maar de grote kwaliteit van de wijnen bleef lange tijd een goed bewaard geheim.
De Dão is immers een vrij... Meer


Andere wijnen van Caves São João Alle wijnen van deze producent see all