José Maria da Fonseca


Moscatel op het hoogste niveau

Door de samenwerking met José Maria da Fonseca raakt ook één van de laatste missing links in The Portugal Collection ingevuld. We waren al jaren grote fan van de zoete Moscatel die dit familiebedrijf sinds 1849 produceert en toen de kans om samen te werken zich eindelijk aandiende was de deal snel beklonken.
Dit bedrijf, genoemd naar stichter José Maria da Fonseca, groeide door de lancering van 2 wijnen, Periquita in 1850 en Lancers in 1944, uit tot één van de grootste in Portugal maar al die tijd bleef men ook de kleinschalige productie van de lokale Moscatel koesteren. In omzet vertegenwoordigen deze versterkte, zoete wijnen een fractie van het totaal maar de kwaliteit ervan is onovertroffen. Bovendien beschikt de familie over een rijk gevulde kelder met tal van vaten zeer oude Moscatel. Dat garandeert een zeer constante kwaliteit in de reeks Alambre die gebotteld wordt in een 10, 20, 30 en 40 years old Moscatel (waarbij de jongste wijn in de blend minstens de aangeduide jaren rijping kreeg). Daarnaast brengt de gepassioneerde wijnmaker en medezaakvoerder van het bedrijf, Domingos Soares Franco, ook regelmatig blends van die heel oude wijnen op de markt. De meest tot de verbeelding sprekende is de Trilogia op basis van Moscatel uit de oogstjaren 1900, 1934 en 1965.

Setubal

Setubal

De heuvels op het schiereiland ten zuiden van de hoofstad Lisboa herbergen een klein, interessant wijngebied. Er worden prima witte en rode wijnen geproduceerd maar het meest tot de verbeelding sprekend zijn de zoete, versterkte wijnen op basis van de Moscatel-druif. Ze combineren een intense zoetheid met fijne zuurtjes waardoor ze steeds heel... Meer


Andere wijnen van José Maria da Fonseca Alle wijnen van deze producent see all