MOB - Moreira, Olazabal & Borges


Drie vrienden die elk ruimschoots hun strepen verdienden op hun thuisfront, de Douro-vallei, hadden wel zin in een avontuur. Toen Alvaro Castro uit de naburige Dão-regio hen belde, moesten ze dus niet lang twijfelen. Voortaan maken ze behalve hun eerder krachtige Douro-wijnen dus ook zeer elegante, lichtvoetige Dãos.
Jorge Moreira (Poeira), Xito Olazabal (Quinta do Vale Meão) en Jorge Borges (Pintas) zijn elk verantwoordelijk voor onbetwiste topwijnen in de Douro. Voor Alvaro Castro leek het drietal geknipt om zijn Dão wat extra wind in de zeilen te geven. Het potentieel om grote wijnen te maken, ligt er immers voor het oprapen, maar werd slechts door een handvol producenten echt benut. Meer goede wijnen, zo redeneerde Alvaro, betekent niet meer concurrentie, maar wel meer zichtbaarheid voor de streek.

Alvaro vond een aantal prima wijngaarden aan de voet van de Serra da Estrela op een paar kilometer van zijn eigen Quinta da Pellada en legde de eerste contacten tussen de eigenaar en de heren uit de Douro. Zo werd in 2011 de eerste rode M.O.B. geoogst.

Aan ervaring had het Douro-drietal geen gebrek en omdat het oogstmoment in Dão een stuk later valt, was de combinatie perfect haalbaar.
Intussen is er ook een witte M.O.B. en twee basiswijnen. Alle tonen ze de typische finesse van de Dão. Opnieuw een verrijking voor deze mooie streek.

Dão

Dão

Deze regio maakt mogelijk de meest elegante en complexe wijnen van Portugal.
De Região Demarcada Dão vierde in 2008 zijn 100-jarig bestaan.* Dat maakt de Dão meteen één van de oudste erkende herkomstgebieden in Europa, maar de grote kwaliteit van de wijnen bleef lange tijd een goed bewaard geheim.
De Dão is immers een vrij... Meer


Andere wijnen van MOB - Moreira, Olazabal & Borges Alle wijnen van deze producent see all