Quinta das Bageiras


verfijnde Espumante en old school Baga

Quinta das Bageiras is ongetwijfeld één van de referenties voor mousserende wijnen in Portugal, maar Mario Sergio maakt ook zeer getypeerde witte en rode wijnen.

Hij blijft resoluut vasthouden aan de 'oude stijl'-Bairrada, waardoor de wijnen toch altijd de nodige flesrijping nodig hebben. Het bewaarpotentieel en de complexiteit die zelfs zijn meest eenvoudige 'colheita' in wit en rood bieden, is dan ook enorm.

Voor de mousserende wijnen is de regel 'Bruto Natural' of niets. Dat wil zeggen dat hij nooit suiker toevoegt (dosage) aan zijn espumantes, waardoor ze een maximale zuiverheid behouden. In moeilijke jaren verkiest hij zijn productie drastisch te beperken of zelfs een bepaalde cuvée helemaal niet te bottelen eerder dan toch beroep te doen op de hulp van suiker om de smaak te verzachten.

Bairrada

Bairrada

Tussen de universiteitsstad Coimbra en het mooie kuststadje Aveiro ligt het kleine wijngebied Bairrada. Van de meest noordelijke wijngaarden in Agueda tot de zuidelijkste percelen in Souselas is het amper 30km in vogelvlucht. Bairrada behoort tot de uitgestrekte Beiras-regio en is er samen met de Dão de belangrijkste DOC.
De regio... Meer


Andere wijnen van Quinta das Bageiras Alle wijnen van deze producent see all