Soalheiro


De familie Cerdeira was in 1982 de eerste om terug aan te knopen bij de traditie van kwaliteitswijnen op basis van de lokale Alvarinho-druif. João Antonio Cerdeira plantte daartoe de eerste stokken in 1974 en het zijn die oude wingerds die vandaag nog steeds de druiven leveren voor de topcuvée ‘Primeiras Vinhas’.
Midden jaren 2000 zette de dynamische zoon Luis zijn schouders mee onder het familieproject en vanaf dan rees de ster van het domein pijlsnel.
Al is Soalheiro nog steeds een klein familiedomein, met een jaarlijkse productie van 200.000 flessen, er is geen kwaliteitsrestaurant in Portugal waar de wijn niet op de kaart staat. Ook in België hebben velen van de beste chefs Soalheiro al gecombineerd met hun gerechten.
De granietbodems en het koele klimaat vormen de ideale habitat om met de Alvarinho gastronomisch georiënteerde wijnen te maken.
Naast de klassieke Alvarinho, valt in België vooral de iets strakkere cuvée ‘Granit’ erg in de smaak. Met kleinschalige creaties als ‘Terramatter’ en ‘Nature’ verlegt Luis de grenzen richting wijn maken met minimale interventie.

Vinho Verde

Vinho Verde

De appellatie Vinho Verde ligt in de noord-westelijke provincie Minho. De eerste wijngaarden zijn al te vinden net boven de stad Oporto en liggen her en der verspreid tot aan de noordgrens met Spanje. Er worden niet minder dan 9 subregio’s onderscheiden met elk hun eigen dominante druivenrassen en uiteenlopende karakters.
Dankzij het... Meer


Andere wijnen van Soalheiro producent see all
 • Soalheiro Alvarinho

  Soalheiro Alvarinho 2018


  Soalheiro levert elk jaar uitsekende Alvarinho af, die rijkdom combineert met ontzettend veel... Meer

  in mandje: € 14,76

 • Soalheiro Granit (3l)

  Soalheiro Granit (3l) 2018


  Met 2017 komt alweer de derde jaargang van deze alternatieve Soalheiro-cuvée op de... Meer

  in mandje: € 78,31

 • Soalheiro Rosé 1,5l

  Soalheiro Rosé 1,5l 2018


  Met zijn elegantie en mineraliteit is deze Soalheiro een wijn voor iedereen - van elke... Meer

  in mandje: € 36,88

 • Soalheiro Terramatter

  Soalheiro Terramatter 2016


  Favoriet van Kris Jeuris: om het met de woorden van wijnmaker Luis Cerdeira te zeggen: "This... Meer

  sold out