Soalheiro


De familie Cerdeira was in 1982 de eerste om terug aan te knopen bij de traditie van kwaliteitswijnen op basis van de lokale Alvarinho-druif. João Antonio Cerdeira plantte daartoe de eerste stokken in 1974 en het zijn die oude wingerds die vandaag nog steeds de druiven leveren voor de topcuvée ‘Primeiras Vinhas’.
Midden jaren 2000 zette de dynamische zoon Luis zijn schouders mee onder het familieproject en vanaf dan rees de ster van het domein pijlsnel.
Al is Soalheiro nog steeds een klein familiedomein, met een jaarlijkse productie van 200.000 flessen, er is geen kwaliteitsrestaurant in Portugal waar de wijn niet op de kaart staat. Ook in België hebben velen van de beste chefs Soalheiro al gecombineerd met hun gerechten.
De granietbodems en het koele klimaat vormen de ideale habitat om met de Alvarinho gastronomisch georiënteerde wijnen te maken.
Naast de klassieke Alvarinho, valt in België vooral de iets strakkere cuvée ‘Granit’ erg in de smaak. Met kleinschalige creaties als ‘Terramatter’ en ‘Nature’ verlegt Luis de grenzen richting wijn maken met minimale interventie.

Vinho Verde

Vinho Verde

De appellatie Vinho Verde ligt in de noord-westelijke provincie Minho. De eerste wijngaarden zijn al te vinden net boven de stad Oporto en liggen her en der verspreid tot aan de noordgrens met Spanje. Er worden niet minder dan 9 subregio’s onderscheiden met elk hun eigen dominante druivenrassen en uiteenlopende karakters.
Dankzij het... Meer


Andere wijnen van Soalheiro Alle wijnen van deze producent see all
 • Soalheiro Terramatter (1,5l)

  Soalheiro Terramatter (1,5l) 2019


  Doe uw voordeel met één van de laastste magnumflessen Terramatter 2016, nu... Meer

  in mandje: € 51,06

 • Soalheiro Alma (1,5l)

  Soalheiro Alma (1,5l) 2021


  Deze Portugal Collection Exclusive werd door ons geblend in de kelders van Soalheiro, onder... Meer

  in mandje: € 33,03

 • Soalheiro Granit (1,5l)

  Soalheiro Granit (1,5l) 2019


  Ontdek nu ook in deze 2019 de heerlijke mineralige expressie van het terroir van... Meer

  sold out; 2021 > 10/2022

 • Soalheiro Granit

  Soalheiro Granit 2021


  Ontdek de heerlijk mineralige expressie van het terroir van Melgaço, zonder twijfel de... Meer

  in mandje: € 15,97