Wine & Soul


In 2001 maakten Sandra Tavares & Jorge Borges hun eerste Pintas. Ze hadden toen al een aantal jaren ervaring als wijnmakers in dienst van andere producenten maar wilden ook hun eigen expressie van de Douro creëren.
Ze kozen daarvoor een inmiddels bijna 100 jaar oude wijngaard in de Pinhão vallei (Vale de Mendiz). Dit perceel is met z’n zuidelijke oriëntatie ideaal gelegen om de krachtige, intense stijl van wijn te produceren die Sandra en Jorge voor ogen hadden.
Kort na de eerste Pintas volgde ook een witte wijn. Die kreeg de naam Guru. De druiven voor die wijn zijn afkomstig van een meer dan 50 jaar oude wijngaard en leveren een volle, kruidige witte wijn op.
Zowel met Pintas als Guru oogstten Sandra en Jorge internationaal snel heel veel succes.

Douro

Douro

De Douro is ongetwijfeld de meest tot de verbeelding sprekende wijnregio van Portugal. De natuur is er imposant, de door de mens aangelegde wijnterrassen evenzeer. Al sinds de 18de eeuw wordt er bovendien de wereldberoemde portwijn geproduceerd. Het belang van die versterkte zoete wijn verklaart meteen waarom de Douro pas recent ook erkenning... Meer


Andere wijnen van Wine & Soul Alle wijnen van deze producent see all