PRODUCENTEN

Anselmo Mendes

We waren er bij toen Anselmo zijn eerste wijnen onder eigen naam op de markt bracht en we volgen hem nog steeds. Intussen groeide hij uit tot ‘mister Alvarinho’. Geen kelder is volledig zonder wat flessen van zijn witte wijnen. 

Anselmo maakte eerst naam als consulent voor tal van domeinen in Vinho Verde. Begin jaren 2000 begon hij onder eigen naam te bottelen vertrekkend vanuit zijn geboortestreek. Melgaço werd van oudsher erkend als één van de beste plaatsen om Alvarinho te produceren, alleen waren er niet veel kwaliteitsdomeinen meer actief.
Anselmo speelde een belangrijke rol in de heropleving van de streek en wordt vandaag erkend als één van de grote witte wijnmakers van Portugal. De Alvarinho-druif kreeg de hoodrol, maar Anselmo herwaardeerde ook andere lokale rassen als Loureiro, Avesso en Vinhão. 
Zijn wijnen blinken uit in frisheid en mineraliteit. De granietbodems, de nabijheid van de oceaan en de noordelijke ligging in Portugal spelen daarin een bepalende rol. Onder de noemer Muros Antigos maakt hij wijnen die vanaf hun jeugd heel verleidelijk zijn en tegelijk maakt hij met o.m. Muros de Melgaço en Parcela Unica heel gestructureerde, complexe wijnen met een groot bewaarpotentieel.


ONZE ANSELMO MENDES SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.