PRODUCENTEN

CARM

CARM was destijds onze eerste ontdekking in Portugal. Bij een proeverij van allerlei olijfolies in een restaurantje in Evora stak die van CARM er kwalitatief bovenuit. Nadien bleek de familie Madeira ook heel lekkere wijn te maken.

Casa Agricola Roboredo Madeira bouwde in Portugal eerst een grote reputatie op met de productie van olijfolie. Tijdens ons eerste bezoek in Portugal was het die olie die onze aandacht trok. Aangezien we onze weg naar de goede wijnproducenten nog niet gevonden hadden, viel het met het ontdekken van interessante wijnen aardig tegen die eerste keer. We besloten dan maar vast te starten met de invoer van olijfolie en zo ontmoetten we bij een volgend bezoek in Portugal de eerste wijnmaker waarmee het klikte.
Rui Madeira, de zoon van de olijfolieproducent, was als jonge oenoloog net begonnen met wijn maken. Zijn wijn vonden we lekker en dat was het startschot voor The Portugal Collection.
De wijnen van CARM zijn ondertussen ook een referentie geworden. Ze zijn met hun eerder rijke stijl een exponent van de Douro Superior. De wijngaarden liggen in Almendra, niet zo ver van de grens met Spanje. Hier heersen warme zomers. 
Als wijnmaker moet je er waken over de rijpheid van de druiven. Door druiven uit koelere, hoger gelegen wijngaarden te gebruiken en tijdig te oogsten, kan je overrijpheid vermijden en een krachtige stijl wijnen produceren die toch de balans weet te houden.

ONZE CARM SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.