PRODUCENTEN

Caves São João

In 1920 stichtten 3 broers van de familie Costa de wijnhandel Caves São João. De bedoeling was om wijnen uit de Douro te verdelen maar al snel werd begonnen met eigen productie van mousserende wijnen. Er werd beroep gedaan op de kennis van een oenoloog uit de Champagne waardoor de kwaliteit meteen juist zat.

De Bairrada-regio, waar Caves São João gevestigd is, heeft het ideale, koele klimaat om uitstekende Espumantes te produceren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je hier uitstekende bubbels vindt.
In het begin van de jaren 1950 wordt het aanbod uitgebreid met wijnen uit de Bairrada en de naburige Dão. De eersten worden op de markt gebracht onder het label ‘Frei João’, de Dãos worden gelabeld als ‘Porta dos Cavaleiros’.
Vanaf 1952 worden in de kelders reserves opgebouwd waardoor we vandaag bij Caves São João een wandeling kunnen maken door 50 jaar geschiedenis van twee zeer interessante wijnregio’s. Bairrada en Dão zijn gezegend met een mild klimaat dat toelaat om wijnen met een uitzonderlijk bewaarpotentieel te produceren.


ONZE CAVES SAO JOAO SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.