PRODUCENTEN

d'Oliveiras

Opgericht in 1850 is D’Oliveira het tweede oudste bedrijf dat nog actief is in de wijn. Het is een relatief klein bedrijf met een productie van 150.000 l per jaar. Luis Pereira D’Oliveira is de vijfde generatie van de familie die de wijnactiviteit verder zet.

Wat opmerkelijk is aan dit traditioneel huis is hun stock van 1,5 miljoen liter aan oude madeira. Maar nog opmerkelijker is dat deze stock op vat ligt en dus nog steeds verbetert. Deze ongeziene bron van oude wijnen is een gevolg van de beslissing om pas met export te starten in de jaren 70. Daarvoor werden de wijnen enkel verkocht op het eiland waardoor de jaarlijkse productie de verkoop nooit oversteeg. Ook vandaag heeft D’Oliveira maar een beperkt aantal invoerders in de wereld, en blijft hij zo de beschermheer van zijn historische collectie aan oude wijnen. 
De oudste wijnen gaan terug tot 1850 en zijn overheerlijk. 
De wijnen van D’Oliveira zijn “old school” met meer oxidatie en tertiaire toetsen. Omdat de wijnen meestal een recente botteling kennen hebben ze echter een ongelooflijke balans van gekonfijte toetsen en oxidatieve elementen met een goede integratie van alcohol.


ONZE D'OLIVEIRAS SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.