PRODUCENTEN

Rui Reguinga

Rui Reguinga werd geboren in een familie van wijnmakers en wou absoluut in hun voetsporen treden. Hij studeerde eind jaren 1980 af als oenoloog en maakte meteen zijn eerste wijnen in Alentejo. Hij groeide snel uit tot een gerespecteerd oenoloog. 

Vandaag maakt Rui wijnen voor tal van opdrachtgevers in diverse Portugese regio’s. In 2004 kocht hij zelf een wijngaard en ontpopte zich tot zoveel meer dan de hoog geschoolde oenoloog die iedereen in hem zag.
Terwijl hij als oenoloog de wijnen maakt die zijn opdrachtgevers van hem vragen, kan hij met zijn eigen wijngaard helemaal vrijuit gaan, niet gehinderd door het keurslijf waarbinnen hij moet bewegen wanneer hij in opdracht werkt.
Wat Rui interessant maakt, is dat hij van een gedegen scholing vertrok (wat niet altijd gezegd kan worden van de nieuwe generatie natuurwijnmakers), maar durft te vertrouwen op de natuur. Hij klampt zich geenszins vast aan de moderne vinificatietechnieken. Daardoor kunnen de bijzondere, oude wijngaarden waarmee hij werkt zich volop uitdrukken in zijn wijn.
De Alentejo staat bekend als een warme regio en 100 jaar geleden 
al had een inwijkeling uit het koelere noorden van Portugal begrepen dat hij voor de aanplant van een wijngaard dus best de koelte van het gebergte opzocht. Zo kon hij een te snelle rijping van zijn druiven en een hoge alcoholgraad in zijn wijn vermijden.

Rui wist dit unieke perceel, op 700m hoogte in de ongerepte omgeving van een natuurpark, te bemachtigen en maakt er op 
zeer kleine schaal (enkele duizenden flessen) zijn Terrenus. Meer dan 10 verschillende druivenrassen staan er, wit en rood, alles kris kras door mekaar geplant en in gobelet, dus niet mooi op lijn en geleid langs draden.
ONZE RUI REGUINGA SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.