PRODUCENTEN

MOB 

M.O.B. staat voor Moreira, Olazabal en Borges. Daarmee verenigen zich 3 bevriende wijnmakers uit de Douro om samen wijn te maken in de naburige Dão-regio. Het zijn niet van de minste want ze zijn in de Douro verantwoordelijk voor de productie van respectievelijk Poeira, Quinta do Vale Meão en Wine & Soul. 


Op 10 jaar tijd hebben de 3 vrienden zich een grote meerwaarde voor de Dão-regio getoond. In 2012 viel hun oog op Quinta de Corujão, een domein met veel potentieel, gelegen aan de voet van de Serra da Estrela. Ze besloten de stap te zetten om er samen wijn te maken.
Omdat de oogst in de Dão gemiddeld 2 tot 3 weken later gebeurt dan in Douro viel het project perfect te combineren met hun hoofdactiviteit. 
M.O.B. biedt hen zo de kans om ook eens heel andere wijn te maken. De Dão heeft toch een opvallend koeler klimaat en heel andere bodem. Ook de druivenrassen zijn veelal verschillend. 
Het werken in 2 zo verschillende regio’s bieden ongetwijfeld nieuwe inzichten die ultiem alle wijnen ten goede komen.

Wij vinden alvast de M.O.B.-wijnen een zeer mooie aanwinst voor de streek. 
Het is tevens de bron voor onze Portugal Collection Exclusive: Corujão. 
Elk jaar zijn er een aantal cuves die de heren van M.O.B. niet gebruiken omdat ze niet het geconcentreerde profiel hebben 
dat ze zoeken voor de M.O.B.-labels. Omdat wij ook graag een lichtvoetigere versie van Dão drinken, kijken we dus bij iedere oogst of er in de resterende cuves een interessante wijn zit die wij onder het label Corujão bottelen.
ONZE MOB SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.