PRODUCENTEN

Carlos Raposo

Carlos Raposo sloeg na zijn studies de vleugels uit en ging op stage in onder meer Bordeaux en Bourgogne. Daarna was hij 7 jaar wijnmaker bij Niepoort, waar we hem leerden kennen.

In 2018 keerde hij terug naar zijn thuisregio Dão met ambitieuze plannen om wijnen van het hoogste niveau te maken.

Hij klopte bij ons aan met de eerste resultaten op fles. De beslissing om samen te werken was snel genomen. De wijnen van Carlos Raposo zijn een enorme aanwinst voor Portugal en scharen zich meteen bij de top.
De voorbereidingen voor zijn eigen project begon Carlos al tijdens zijn periode bij Niepoort. Hij ging toen regelmatig in de Dão-regio op zoek naar oude wijngaarden en probeerde de eigenaars te overtuigen hun perceel te verhuren.
Hetzelfde deed hij in de noordelijke regio Vinho Verde. Qua bodem (graniet) en klimaat (bij de koelste van Portugal) trekken beide regio’s erg op mekaar. Logisch dat Carlos ook daar druiven wou vinden. 
Het resultaat is nu te proeven op 3 niveaus: 
Met Ideal maakt Carlos eerder toegankelijke wijnen maar wel al in een uitgepuurde stijl en met bewaarpotentieel voor wie wil.
Definido is de Dão in z’n meest intense vorm. De druiven zijn niet voor niets afkomstig van wijngaarden tussen 60 en 100 jaar oud. Die geven weinig druiven maar wel met een enorme materie.
En dan is er de reeks Vinhos Imperfeitos, waar Carlos tracht het onmogelijke te realiseren en alvast één van de meer geslaagde pogingen uit de geschiedenis realiseert. Bij de Imperfeitos-wijnen zoekt Carlos naar absolute precisie. 
De wijnen zijn uitgekleed tot de essentie en afgeleverd in uitgepuurde vorm. 3 Pontos geeft een heel nieuwe dimensie aan Vinho Verde, de cuvée D & V verbluft met een onuitgegeven blend van Dão en Vinho Verde en het absolute summum moest uiteraard uit de thuisregio komen: Imperfeitos Vinho I is Dão Premier Grand Cru.
ONZE CARLOS RAPOSO SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.