PRODUCTeurs

Atlas land (Filippo Pozzi)

We kwamen Filippo Pozzi op het spoor nog voor hij zijn eerste fles bottelde en bleven dan meer 2 jaar geduldig wachten. Nu hebben we eindelijk de eerste flessen van zijn overheerlijke Atlas-wijnen beschikbaar, afkomstig van oude wijngaarden in het kustgebied van Alentejo.

Het kustgebied van Alentejo is nog één van de laatste verborgen parels in Europa. De natuur is er zeer mooi en de kustlijn is vooral nog ongerept. 
Het trok surfer Filippo Pozzi heel erg aan en al snel na aankomst besloot hij zijn Italië definitief te ruilen voor Portugal.
Filippo ontdekte in het gebied rond Aljezur her en der verspreid kleine oude wijngaarden en wist enkele oude percelen te bemachtigen.
Hij vinifieert de druiven op de meest pure en eenvoudige wijze in oude houten vaten en zonder enige tussenkomst. 
Zo bekomt hij wijnen die het karakter van dit bijzondere kustgebied perfect weten te vatten.
De volumes die Filippo produceert zijn miniem (met een allocatie van 140 flessen verspreid over 3 wijnen hebben we voor België het grootste exportvolume bemachtigd), maar de
 
 wijnen zijn een must have.
NOTRE SÉLECTION DE VITOR CLARO 
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.