PRODUCENTEN

Luis Gil (Marinho)

Luis Gil maakt waarschijnlijk de meest uitgepuurde en meest gelaagde natuurlijke wijnen in ons gamma. Met Marinho vat hij de essentie van wat Portugal voor ons zo bijzonder maakt. 

Marinho - 100% Atlantico
Net voorbij de duinen van Peniche vond hij her en der verspreid kleine, oude wijngaarden met veel potentieel. Hij overtuigde de eigenaars ze aan hem te verhuren en bewerkt ze nu biologisch en doet alles met de hand.
Bij de oogst selecteert hij letterlijk de druiven één voor één. Hij kijkt elke tros na en verwerkt enkel perfect rijpe druiven. In de kelder kneust hij ze lichtjes en laat het sap vergisten met behoud van de schillen en de steeltjes. Dat doet hij voor wit net zo goed als voor rood.
Luis verkiest meer en meer te vinifiëren in alles behalve inox, met een lichte voorkeur voor terracotta amforen en oude houten vaten.
De Marinho-wijnen van Luis zijn de perfecte expressie van het Atlantische klimaat dat Portugal zo uniek maakt.
 Ze hebben een lage alcoholgraad en prima zuren. Ze bulken van de energie en hebben veel lengte. Heel vaak zorgt een ziltige toets voor extra complexiteit. Dit zijn wijnen boordevol karakter.


ONZE LUIS GIL SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.