PRODUCENTEN

Quinta da Vacariça

François Chasans was zijn leven lang omringd door wijn. Hij werkte onder meer voor het gerenommeerde Fauchon in Parijs alvorens zijn eigen wijnwinkel op te starten. 

Toen hij de Baga-druif ontdekte was hij meteen verliefd en er rotsvast van overtuigd dat hij er grote wijn mee kon maken.

François ontdekte de uitzonderlijke kwaliteit van de Bairrada-wijnen in 1998, tijdens een bezoek aan de Expo in Lisboa. Hij kocht niet veel later Quinta de Vacariça en oogstte in 2008 zijn eerste druiven. Vandaag pendelt hij nog steeds tussen Parijs waar hij zijn wijnwinkel blijft uitbaten en Bairrada. 
In de kleine Bairrada-regio wordt de eigenzinnige 
werkwijze en zeer uitgesproken mening van de fransman niet altijd op gejuich onthaald maar wij zijn wel gecharmeerd door zijn aanpak. François kiest bij de productie van zijn wijnen resoluut voor de biodynamie. De rijping laat hij bij voorkeur gebeuren in terracotta-amforen of oude houten vaten. 
Wijn verkopen doet hij pas wanneer hij vindt dat de wijn 
klaar is voor de markt. Zo komt het dat de jongste Garrafeira die hij vandaag aanbiedt de 2014 is en tegelijk is er ook nog 2008 en 2009 te koop. Als hij twijfelt over de kwaliteit van een oogst deklasseert hij die resoluut en komt die niet als Garrafeira op fles.
Ook schrikt hij er niet voor terug om zijn prijzen te laten stijgen én ook weer dalen in functie van de kwaliteit die hij zijn wijn 
toedicht. Prijsstijgingen kennen de meeste producenten wel, maar de prijs nadien ook weer laten dalen…

 

Hoe dan ook, François maakt wijnen boordevol karakter zoals je van een 100% Baga mag verwachten.
ONZE QUINTA DA VACARICA SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.