PRODUCENTEN

Quinta das Bageiras

Frederico en zijn vader Mario Sergio zijn de derde en vierde generatie van de familie Nuno die wijn maken in het noorden van de Bairrada-regio. Ze maken wijnen en espumantes die heel makkelijk herkenbaar zijn door hun uitgesproken karakter.

Baga neemt daarbij een hoofdrol in.

 

Mario Sergio maakt al jaren wijn met het diepste respect voor de natuur waarin hij werkt en de traditie waarop hij voortbouwt. Zoon Nuno zet die lijn verder. Hun aanpak voor de espumantes is tekenend: bij Quinta das Bageiras komt een espumante enkel op de markt als Bruto Natural of anders helemaal niet. Met andere woorden, de Nunos weigeren suiker toe te voegen aan hun bubbels, wat ze beschouwen als een camouflage van de smaak. 
Is de oogst niet goed genoeg om de bubbels in de pure vorm op fles te trekken, dan verkiezen ze gewoon geen bubbels te maken.
Die ingesteldheid trekken ze ook door naar hun witte en rode wijnen. Dat levert traditionele Bairradas op die steeds een enorm bewaarpotentieel hebben.

Sinds enkele jaren botert het niet zo goed meer tussen de familie Nuno en 
de commissie van de regio die de appellatie toekent. Al een aantal keer werd een wijn van Bageiras afgekeurd (bijvoorbeeld vanwege een volgens de commissie te hoge zuurgraad). Omdat Mario Sergio daar weinig begrip voor had, bracht hij zijn wijn dan maar uit met een grote stempel ‘Chumbado’ op het label, wat vrij vertaald afgekeurd betekent. Wij proefden in nog geen enkele Chumbado een reden om de wijn niet in te voeren.

 

 


ONZE QUINTA DAS BAGEIRAS SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.