PRODUCENTEN

Vitor Claro

Vitor Claro is chef-kok van opleiding en wie het genoegen had om in zijn restaurant nabij Lisboa te eten, weet dat hij kan koken. Via de keuken raakte hij geboeid door wijn. Vooral de finesse van Bourgogne-wijnen intrigeerde hem. Toen hij in 2010 een oude wijngaard in het noorden van de Alentejo ontdekte, was er dus niet veel nodig om hem een nieuwe uitdaging te laten aangaan. 

Al snel kreeg Vitor bij het wijn maken assistentie van zijn vrouw Rita en werd het een familieonderneming. De wijngaarden waarmee destijds de eerste stappen gezet werden, zijn nu ook hun eigendom. Ze liggen in het bergachtige gebied ten noorden van Portalegre, die bijzondere subregio van Alentejo waar vandaag iedereen wel een perceel lijkt te willen bemachtigen. 
Vitor had net als Rui Reguinga al vroeg door dat dit een heel andere Alentejo was, met een opvallend koeler klimaat en her en der verspreid zeer interessante oude wijngaarden.
Rita en Vitor maken heel intuïtief en primitief wijn. Ze volgen hun gevoel en vertrouwen op de natuur. Zo is er bijvoorbeeld geen koeling in de adega waar ze hun wijn 
maken. Hun Alentejo-wijnen komen op de markt onder het Domino-label.
Maar Vitor is eigenlijk een man van Lisboa en dus moest hij ook per se daar wijn maken. Temeer omdat het heel koele Atlantische klimaat voor hem de ideale plaats is om wijn te maken. Niet ver van waar hij vroeger zijn restaurant had, in de bijna verdwenen appellaties 

 

 
Carcavelos en Colares, vond hij enkele wijngaarden die door de eigenaars verwaarloosd werden. Hij kon ze huren en maakt er nu onder het label ‘Colar’ een tweede reeks onweerstaanbaar lichtvoetige wijnen.
 
ONZE VITOR CLARO SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.