PRODUCENTEN

Humus

Vandaag vind je ten noorden van de hoofdstad Lisboa tal van wijnprojecten die het potentieel van dit koelere kustgebied optimaal benutten.

Pionier op dat vlak was Rodrigo Filipe van Humus en hij blijft ook nu nog één van onze persoonlijke favorieten.

Rodrigo ging midden jaren 2000 aan de slag met een kleine wijngaard die zijn vader halvelings als hobby had aangeplant. Een opleiding als oenoloog had hij niet gevolgd maar hij ging instinctief te werk. En Rodrigo had een visie: zo simpel en natuurlijk mogelijk te werk gaan. Hij koos voor biologische wijnbouw en kreeg daar in 2007 ook een certificaat voor. 
De 9ha wijngaard die hij vandaag bewerkt, liggen op minder dan 20km van de Atlantische kust, even bezuiden de stad Caldas da Rainha. 
Een korte wandeling tussen zijn wijnstokken maakt snel duidelijk dat die nabijheid van de oceaan zich laat voelen: een verfrissende zeebries is bijna altijd op de afspraak.
En daarmee is de definiëring van Rodrigo’s wijnen makkelijk: hij produceert onder de toepasselijke naam Humus, zeer frisse, elegante wijnen (zowel in wit, rood als rosé) met een opvallend lage alcoholgraad maar met heel veel smaak. Zijn natuurlijke aanpak geeft de wijnen bovendien een aanstekelijke energie.
Met Humus haalden we heel veel ongecompliceerd en authentiek drinkplezier in huis, gemaakt door een warmhartig en bescheiden man, die heel dicht bij de natuur leeft – tussen zijn stokken werkt zoveel het nodig is en zijn surf board grijpt als de golven goed zijn – die geen woord teveel zegt, maar weet wat hij wil.

ONZE HUMUS SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.