PRODUCENTEN

Luis Seabra

Toen Luis Seabra ons in 2012 vertelde over zijn plannen om onder eigen naam wijn te maken, haakten we meteens ons wagonnetje aan. We kenden Luis toen al 10 jaar als wijnmaker bij Niepoort en wisten dat we dit niet mochten missen.

Luis ging aan de slag met 2 oude wijngaarden in de Cima Corgo, het hart van de Douro en bottelde zijn beste druiven onder het label ‘CRU’, een knipoog naar de Franse traditie maar ook en vooral een verwijzing naar zijn methode: pure wijnen maken met minimale interventie. 
De keuze van de wijngaarden en de zorg voor de stokken is het fundament. 
Daarna laat hij de natuur haar werk doen. Hij voegt enkel een kleine hoeveelheid sulfiet toe om zoals hij zegt ‘de wijnen hun precisie te doen behouden’.
Terwijl hij met de naam Xisto CRU verwijst naar de bodem van de Douro, gebruikt hij Granito CRU om ook een complexe Alvarinho te maken in Melgaço, de beste subregio in Vinho Verde. 
En die Granito komt ook nog eens terug voor zijn Dão-wijn.
Onder het label ‘Ilimitado’, maakt hij in wit en rood een toegankelijkere wijn, gemaakt met druiven van jongere wijnstokken.


Zowel in wit als in rood maakt hij bijzonder verfijnde wijn.
We beschouwen zeker de Douro-wijnen van Luis Seabra als avant-garde omdat ze een frisheid en lichtvoetigheid introduceren die voor de streek ongezien was.
ONZE LUIS SEABRA SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.