PRODUCENTEN

Wine & Soul

Wine and Soul startte in 2001 als het levenswerk van Sandra Tavares da Silva en Jorge Serôdio Borges, beide wijnmakers en toen pas getrouwd. Ze waren vast besloten wijn te maken van hoog niveau en slaagden erin vrijwel meteen internationale erkenning te krijgen voor hun wijn.

Ze maakten toen hun eerste rode wijn 'Pintas' met druiven uit een inmiddels 100 jaar oude wijngaard in de Pinhão vallei (Vale de Mendiz). Dit perceel is met z’n zuidelijke oriëntatie ideaal gelegen om de krachtige, intense stijl van wijn te produceren die Sandra en Jorge voor ogen hadden. Ze hadden al een aantal jaar ervaring als wijnmakers in dienst van andere producenten maar wilden ook hun eigen expressie van de Douro creëren. 
 

"Ons doel is wijncreaties die het karakter van de traditionele wijngaarden en druivensoorten van de Douro-vallei tot uitdrukking brengen. Wijnen met een evenwicht tussen concentratie, complexiteit en elegantie".

Kort na de eerste Pintas volgde ook een witte wijn. Die kreeg de naam Guru. De druiven voor die wijn zijn afkomstig van een meer dan 50 jaar oude 
wijngaard en leveren een volle, kruidige witte wijn op.
Zowel met Pintas als Guru oogstten Sandra en Jorge internationaal snel heel veel succes.
In 2009 verwierven Sandra en Jorge ook het beheer van Quinta da Manoella, 20 ha wijngaard in Vale do Pinhão. Deze wijngaarden bleken uitermate complementair te zijn met Pintas. Terwijl Pintas vooral krachtige wijn oplevert, is 
Manoella de basis voor doorgedreven elegantie.
Zo maken Sandra en Jorge voor elk wat wils, maar telkens in een innemende stijl, Wine & Soul.
ONZE WINE & SOUL SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.