PRODUCENTEN

Soalheiro

De familie Cerdeira was in 1982 de eerste om terug aan te knopen bij de traditie van kwaliteitswijnen op basis van de lokale Alvarinho-druif. João Antonio Cerdeira plantte daartoe de eerste stokken in 1974 en het zijn die oude wingerds die vandaag nog steeds de druiven leveren voor de topcuvée ‘Primeiras Vinhas’. Soalheiro groeide uit tot een begrip.

Midden jaren 2000 zette de dynamische zoon Luis zijn schouders mee onder het familieproject en vanaf dan rees de ster van het domein pijlsnel.

Al is Soalheiro nog steeds een klein familiedomein, met een jaarlijkse productie van 200.000 flessen, er is geen kwaliteitsrestaurant in Portugal waar de wijn niet op de kaart staat. Ook in België hebben velen van de beste chefs Soalheiro al gecombineerd met hun gerechten.

De granietbodems en het koele klimaat vormen de ideale habitat om met de Alvarinho gastronomisch georiënteerde wijnen te maken.
Naast de klassieke Alvarinho, valt in België vooral de iets strakkere cuvée ‘Granit’ erg in de smaak. Met kleinschalige creaties als ‘Terramatter’ en ‘Nature’ verlegt Luis de grenzen richting wijn maken met minimale interventie.

ONZE SOALHEIRO SELECTIE
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.